top of page

Samulin tarina

samuli ruusu.jpg

KORONA KEVÄT 2020

ja miten minä sen koen

Samuli Ruusu / tmi Päivittäistavara RuusuKauppias, yrittäjä K-Market Keravan Asema

  • Facebook Social Icon

Millaista on k-kauppiaan koronakevät 2020, keravan juna-aseman vieressä,

pienessä suuressa Oman Kylän Kaupassa.

Ruusukuvan yrittäjänä olen saanut kuvata Keravaa ja keravalaisia vuodesta 1990.

Haaveena oli kuitenkin olla joskus ruokakauppias. Muutaman vuoden kauppiaskoulutuksen jälkeen lähdin yrittäjäksi K-Market Keravan Asemalle joka oli juuri sopivan kokoinen, pieni suuri kauppa.
Mikä parasta pääsin johtamaan mielettömän motivoitunutta, ahkeraa ja iloista henkilökuntaa. Kiitos, en koskaan lakkaa teitä kehumasta!


Nyt, muutaman vuoden ahkeroinnin jälkeen olemme saaneet kaupalle omanlaisen hengen ja fiiliksen, puhumattakaan loistavasta ja laajasta valikoimasta.

SAAPUI KORONA

Radikaalisti muuttui maailman meno ja niin hiljeni myös Paasikivenkatu. Lukio, Keuda ja kirjasto suljettiin, junalla matkustavia ei näkynyt ostoksilla.

Asiakasmäärät, vilkkaan Keravan juna-aseman vieressä ovat olleet maaliskuuhun asti varsin tasaisia, noin 850-1000 asiakasta/ päivä. Maaliskuun puolenvälin jälkeen korona yllätti ja vessapaperi hamstrauksen jälkeen asiakasvirta tyrehtyi noin viiteensataan/ päivä. Arki-aamut ja varsinkin viikonloput hiljenivät tuntuvasti. Tuskan hiki otsalla ja muutamia unettomia öitä viettäessäni, päädyin ratkaisuun kaupan auki-olo aikojen supistamisesta. Näin olen saanut pidettyä henkilökunnan töissä, enkä ole joutunut turvautumaan lomautuksiin. Tällä keinolla voin yritystoimintaa jatkaa toivoen ja uskoen ettei tämä poikkeuksellinen aika ikuisuuksia kestä.

Mutta, on tässä keväässä ollut jotain positiivistakin:

Tämän kevään aikana on toteutettu asiakastyytyväisyys kysely, kiitos kaikille kyselyyn vastanneille. Menestyimme loistavasti, mm. oman alueemme k-kaupoista ( n.60) olimme kokonaisarvostelussa kuudenneksi paras. Kyselyn osiossa: ”Myyjät ovat ystävällisiä ja palvelevia", olimme alueemme paras!!


Valitse keravalainen vaihtoehto. Ekana Kerava-kampanja käynnissä vuoden loppuun asti.

Lisätietoja: https://www.keravadesign.fi/ekana-kerava-kampanja

Keravalainen yrittäjä, kerro oma koronatarinasi! Tämä oli keskustan kivijalkayrittäjän puheenvuoro, mutta teitä on täällä ympäri kaupunkia lähemmäs 3000 muutakin. Miten korona on muuttanut sinun elämääsi ja sinun yrityksesi toimintaa? Miten sinä näet tulevaisuuden? Mitä sinä toivot keravalaisilta? Kertomalla oman tarinasi autat meitä kaikkia kaupunkilaisia ymmärtämään, mikä arvo yrityksillä on Keravan hyvinvoinnille ja kehitykselle.

#ekanakerava #keravadesign #kerava


Samuli Ruusu / tmi Päivittäistavara Ruusu
Kauppias yrittäjä K-Market Keravan Asema

 

 

 

bottom of page