top of page

Anun tarina

2.png

KORONAKEVÄT 2020

ja miten minä sen koen.

Anu Ek /Anu Ek Design

koruseppä, keravalainen yrittäjä,

Uudenmaan vuoden 2019 yksinyrittäjä,

Kerava Design -yhteisön jäsen

  • Facebook Social Icon

KORUSEPPÄ KORONAN KYNSISSÄ KEVÄÄLLÄ 2020

Maaliskuun puolivälin jälkeen Kerava on seis. Suomi on seis. Missään ei liiku ketään. Paitsi Keravan Prismassa.

Siellä ihmisillä on ostoskärryt pullollaan veskipaperia ja säilykkeitä. Ei lentokoneita Keravan yllä. Absurdia. Unta?

Korusepällä tuntuu olevan töitä – onneksi. Teen kiireellisimmät työt alta pois. Joitain vähemmän kiireellisiä jätän ”hätävaraksi”. Huvittaa hieman tällainen hätävara-ajattelu.

Sitten iskee lamaannus ja hätä tulevasta, kun tapahtumat kielletään ja koulut suljetaan. Ei kesän festareita, ei myyntitapahtumia. Ei valmistujaisia eikä valmistujaislahjoja. Ei myyntiä. Kevään ja kesän sesonkimyynti on tipotiessään. Hätävarat loppu. Tulot hyytyneet mutta kulut juoksevat.

Lamaannus todellakin iskee.

Puran ahdistusta kodin vimmaiseen siivoamiseen. On jo aikakin. Huone huoneelta, kaappi kaapilta, ikkunat, patterien taustat… Samalla mietin, miten selviän tästä koronahelvetistä? Miten mun yrittäjäystävät selviävät? Miten Kerava? Suomi? Miten pitkään tätä kestää?? Oikeesti, tämän täytyy olla unta. Siinä samalla, kun koti puhdistuu, kuuraan lamaannusta pääni sisältä. Hiton korona! En anna periksi tälle. En helpolla.

Saan helpotusta taloudelliseen ahdinkoon, kun Keravan kaupunki myöntää yksinyrittäjän tuen. Iso kiitos !

Alan vimmalla nyt päivittämään nettisivujani ja verkkokauppaani. On jo aikakin. Ja aikaa vievää - sillä tämä on hepreaa - tai ruotsia. Yhtä vaikeeta. Sisuuntuneena istun läppärin ääressä ja tuntien ja vuorokausien ja viikkojen jälkeen opin vähän hepreaa ja pikkasen ruotsia. Olen melko ylpeä itsestäni.

Käys kurkkaamassa www.anuek.fi ja www.koruseppa.fi sivuni (jälkimmäinen on verkkokauppa).

Ja vaikka maailma tuntuu olevan totaalisen seis, yksi tai kaksi ihmistä kulkee vuorokaudessa kotini ikkunoiden ohi,

niin vakkariasiakkaani ei petä. Hän tekee lahjatilauksen, vaikka sukulaispojan lakkiaisjuhlat siirtyvät loppukesään. Hän tekee tilauksen hääparille, jonka niin suuresti odotetut juhlat siirtyvät vuoden päähän. Hän tilaa kummilapsen lahjan rippijuhlien siirtyessä johonkin tulevaisuuteen. Ja hän ostaa lahjakortin synttärisankarille, jonka pyöreitä piti isolla porukalla juhlia juhannuksena. Asiakas ostaa lahjan pajalta rakkaalleen tai tilaa itselleen ja puolisolleen uniikin korun muistoksi yhteisistä vuosista.

Niin…
ja saan myös netin ja asiakkaitteni suositusten kautta uusia asiakkaita ympäri Suomea. Jotkut paikalliset asiakkaani tekevät tilauksen verkkokauppani kautta ja laittavat viestiä tai soittavat, jolloin ei tarvitse ottaa suoraan kontaktia kasvotusten. Toimitan lähetykset tarvittaessa kotiovelle. Näin se toimii. Osa uskaltautuu myös korupajalle, mikä ei ole suuren suuri, mutta turvavälit saa pidettyä asiallisina. Pajalla otan vastaan aina sopimuksen mukaan, kuten ennenkin.

Kiitos. Kiitos, kun olet ollut vierelläni. Minun arvokas asiakkaani !

Tänään ikkunani editse vilistää ihmisiä ja minulla on puhdas koti, päivitetyt nettisivut ja monta uutta ideaa toteutettavaksi pajalla. Silti pienen käsityöläisyrittäjän tilanne tässä korona-ajassa on edelleen haastava. Se on selvästi kirkkaampi ja toiveikas mutta se on haastava - kuten niin monen muunkin yrittäjän.

Uskon kuitenkin, että yhdessä me selvitään tästä.

Sinä voit tehdä osasi näissä talkoissa. Tukemalla paikallisia yrityksiä - pidät oman paikkakuntasi elinvoimaisena ja virkeänä. Valitse ensin keravalainen vaihtoehto - #ekanakerava

Aurinkoa ja ihanaa keskikesää ☀️!

Koruseppä Anu

Tämä koronajan yrittäjätarinan sinulle kertoi:

Anu Ek / Anu Ek Design
koruseppä, keravalainen yrittäjä,
Uudenmaan vuoden 2019 yksinyrittäjä,
Kerava Design-yhteisön jäsen

Ekana Kerava-kampanja on käynnissä vuoden loppuun asti.
Lue lisää kamppiksesta: 
https://www.keravadesign.fi/ekana-kerava-kampanja.

Keravalainen yrittäjä, kerro oma koronatarinasi!
Tämä oli yksinyrittäjän / käsityöläisyrittäjän puheenvuoro ja kuulumiset korona-ajassa - mutta teitä on täällä ympäri kaupunkia lähemmäs 3000 muutakin. Miten korona on muuttanut sinun elämääsi ja sinun yrityksesi toimintaa?

Miten sinä näet tulevaisuuden? Mitä sinä toivot keravalaisilta? Kertomalla oman tarinasi autat meitä kaikkia kaupunkilaisia ymmärtämään, mikä arvo yrityksillä on Keravan hyvinvoinnille ja kehitykselle.

Keravalainen asukas, kerro oma koronatarinasi. Kuinka sinä olet selvinnyt tässä ajassa? Mitä toivot keravalaisilta yrityksiltä? Kerro mitä sinulle kuuluu!

#ekanakerava #keravadesign #kerava

 

 

 

bottom of page